Foto_Anne_Marthe_website.jpg

Mijn naam is Anne-Marthe Jongbloed. Ik ben sinds februari 2018 werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. De opleiding tot jeugdarts heb ik al afgerond en sinds september

2021 ben ik aios maatschappij en gezondheid.

 

Tijdens de opleiding geneeskunde merkte ik dat ik vooral geïnteresseerd ben in de sociaal-medische richting van het vakgebied. Ik had interesse in de revalidatiegeneeskunde, omdat in

dat vakgebied men breder kijkt dan diagnose en behandeling en er multidisciplinair wordt gewerkt. Toch bleef ook het werken in de preventieve sector en het werken met kinderen en ouders mij trekken. Dit heeft ertoe geleid dat ik ben gaan werken in de jeugdgezondheidszorg.

 

Al snel merkte ik dat dit een vakgebied is waarvan ik gelukkig word. Vragen van ouders en kinderen beantwoorden, preventieve gezondheidszorg bieden en naast een gezin kunnen staan op moeilijke en mooie momenten. Daarnaast is er in de jeugdgezondheidszorg veel potentie voor ambitieuze artsen, er is ruimte voor ontwikkeling van het vakgebied en daaruit haal ik mijn voldoening. Het was dan ook een logische vervolgstap om na de eerste fase, door te stromen naar de tweede fase van de opleiding.

 

Binnen LOSGIO kwam de secretarisfunctie vrij, een functie die bij mijn karakter past. Met de andere (bestuurs)leden van LOSGIO wil ik graag samenwerken om de belangen van aios te behartigen en de kracht van ons vakgebied -de sociale geneeskunde- uit te stralen. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer aios sociale geneeskunde mogen verwelkomen.

 

 

Deel dit artikel: