Het LOSGIO heeft de Verklaring 'Medische wereld waarschuwt voor oude en nieuwe gevaren van kernwapens' mede onderschreven. De kernboodschap van deze Verklaring is: 'De gevolgen van een atoombom zijn zo desastreus dat structurele medische hulp een illusie is. De enige optie is preventie, oftewel – zoals de VN stelt – eliminatie van deze massavernietigingswapens'.

 

LOSGIO steunt verklaring kernwapens de wereld uit

 

Het panel van vlnr. Casper van der Zijde (Ambassadeur voor de vrede, PAX), Mirjam de Bruijn (Rode Kruis), Jan Hoekema, Rutger Jan van der Gaag, Erik de Jonge (LOVAH, de Jonge Specialist, LOSGIO)

 

Onze voorzitter Erik de Jonge was 26 september aanwezig tijdens het symposium ‘Kernwapens, ons een zorg’ van het NVMP, vereniging voor gezondheidszorg en vredesvraagstukken. Hij vertegenwoordigde hier alle AIOS sociaal geneeskunde, huisartsen en specialisten in opleiding. Tevens mocht hij alle jonge artsen vertegenwoordigen in het panel. Daarin heeft Erik nogmaals het belang van deze verklaring onderschreven. Daarnaast heeft hij aangegeven in gesprek te willen gaan met de NVMP betreffende aandacht voor de gevolgen van kernwapens in de medisch opleiding.

 

Voor de hele verklaring en de andere ondertekenaars, zie de site van het NVMP.

Deel dit artikel: