Bestuurslid internationale betrekkingen Titia van ‘t Hof was 1 en 2 april bij de 'Spring Meeting' van EuroNet MRPH in Zagreb. EuroNet MRPH is het Europees netwerk van public health artsen in opleiding. Zij komen drie keer per jaar samen ergens in Europa. Hier doet Titia verslag van haar ervaringen.

 

euronet zagreb 01b

 

De meeting vond plaats in een prachtig oud gebouw van de public health school in Zagreb. Vanaf 2016 is Fiona Cianci uit Ierland onze president. Na een warm welkom door het organisatiecomité van Kroatië, opende zij de meeting. Twintig leden waren aanwezig uit Ierland, Kroatië, Spanje, Italië, Portugal, Nederland en Frankrijk.

 

De eerste middag was de besloten bestuursvergadering. Onderwerpen die besproken zijn waren vooral de mogelijkheden Euronet nog meer op de kaart kunnen zetten, meer kennis kunnen uitwsselen, fondsen werven, en de mogelijkheden voor meer landen om aan te kunnen aansluiten. Het was een goede kick off vol Euronet energie. De klapper was dan ook wel dat we deze zomer een scholarship mogen aanbieden in Slovenië over medical leadership! Eerder besproken op onze website. Daarnaast zijn we bezig om een wereldwijde organisatie op te zetten van artsen public health. Na deze mooie middag werd op het dakterras in de zon geborreld en lekker gegeten. Een aantal leden hebben ook nog het nachtleven van Zagreb ontdekt..

 

De tweede dag starten we met working groups. In verschillende groepen gaan we dan uiteen om over een bepaald project een plan te vormen. De onderwerpen waren o.a. het opzetten van gezamenlijke onderzoeken en het faciliteren van stage plekken. Deze projecten worden via e-mail en social media verder uitgewerkt. Op een volgende meeting staat dit ook weer op het programma.Zagreb2

 

euronet zagreb 02

 

In de middag was er als lunch een overheerlijke zelfgemaakte goulash door een chefkok! ‘S Middags vond het wetenschappelijke programma plaats. We hebben elkaar verteld over projecten en onderzoeken die lopen of gedaan zijn. Er werd interessante public health informatie gedeeld. Heel bijzonder om te leren van elkaar en met je collega’s uit heel Europa over deze onderwerpen na te denken en te discussiëren. Zelf gaf ik een presentatie over sexting en grooming. 

 

Samenvattend was de meeting een succes. Veel ervaringen gedeeld en mooie plannen voor de toekomst! De laatste avond werd een diner aangeboden door Team Kroatië, gekookt door vluchtelingen uit de hele wereld.

 

Het is bijzonder om samen met collega’s uit heel Europa over ons vak te praten. Je krijgt er zoveel energie, enthousiasme en vriendschap voor terug. Met andere woorden: zeer inspirerend!

Jij, als public health arts in opleiding, bent ook welkom om te komen op een meeting!

 

Met Europese groet,

 

Titia van ’t Hof,

Executive committee Euronet Nederland / Bestuurslid internationale betrekkingen LOSGIO

Deel dit artikel: