De commissie Internationalisering wordt momenteel geleid door Menne Bartelsman.

 

Bericht van de voorzitter

Ik ben Menne Bartelsman en aios infectieziektebestrijding. Sinds kort ben ik actief bij LOSGIO in de commissie internationalisering.  De belangrijkste taak is het vertegenwoordigen van Nederland binnen Euronet MRPH, een Europees netwerk van public health artsen in opleiding. Euronet MRPH heeft als doel om informatie uit te wisselen op het gebied van onderwijs en onderzoek en faciliteert daarbij de uitwisseling van stages tussen de landen onderling. In normale tijden zijn er meerdere  bijeenkomsten per jaar, die door COVID-19 helaas de laatste keren helaas niet fysiek door konden gaan maar een digitale vorm hadden.

 

Wel heb ik in november 2021een fysieke bijeenkomst bijgewoond van een ander Europees aios netwerk. Ik ben samen met Elke Stenvers en Hanneke Verheijde van De Jonge Specialist afgereisd naar de algemene vergadering  van de European Junior Doctors (EJD) in Brussel. De EJD behartigt de belangen van alle artsen in opleiding in Europa.  Het was een inspirerend weekend waar naast serieuze zaken veel ruimte was voor sociale activiteiten binnen de toen geldende COVID-19 restricties.

 

Het verslag van deze meeting vind je in het nieuwsoverzicht op onze website. 

 

In Brussel was er ook aandacht voor de stem van jonge dokters in verschillende Europese gremia zoals de  European Union of Medical Specialists (UEMS). Binnen de UEMS heeft elk medisch specialisme een eigen sectie. De EJD kan per sectie één aios aanwijzen als vertegenwoordiger die de belangen behartigt van alle Europese aios binnen het betreffende specialisme. Op het moment staan er nog vacatures open die ook vallen binnen ons vakgebied zoals bijvoorbeeld “occupational health’ en infectious diseases’ . Mocht je interesse hebben dan kan je je informeren via deze pagina.

 

Tenslotte maak ik ook nog even van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen voor internationaal georiënteerde aiossen om de commissie Internationalisering van LOSGIO te komen versterken. Heb je interesse mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Menne Bartelsman, commissie Internationalisering

Deel dit artikel: