Nieuwsarchief 2021

Ik ben Menne Bartelsman en aios infectieziektebestrijding. Sinds kort ben ik actief bij LOSGIO in de commissie internationalisering. Afgelopen november heb ik een fysieke bijeenkomst bijgewoond van een Europees aios-netwerk. Ik ben samen met Elke Stenvers en Hanneke Verheijde van De Jonge Specialist afgereisd naar de algemene vergadering  van de European Junior Doctors (EJD) in Brussel. De EJD behartigt de belangen van alle artsen in opleiding in Europa. Het was een inspirerend weekend waar naast serieuze zaken veel ruimte was voor sociale activiteiten binnen de toen geldende COVID-19 restricties.

Het Landelijk Overleg Sociaal Geneeskundigen In Opleiding (LOSGIO) pleit voor toegang tot wetenschappelijke literatuur voor alle aios sociale geneeskunde.

Het LOSGIO wil graag uitzoeken hoe het staat met het werkklimaat, burn-out en bevlogenheid bij sociaalgeneeskundigen in opleiding. Doe voor 1 november mee door de Enquête Gezond & Veilig werken in te vullen via deze link.

Bij de meeste opleidingsgroepen komt het LOSGIO aan bod tijdens een introductiepraatje van één van de bestuursleden. Daarnaast het het LOSGIO in deze digitale tijden hard gewerkt aan een eigen video. Vandaag is de laatste had gelegd aan de definitieve versie. Je bekijkt hem via deze link!

De LOSGIO-nieuwsbrief van september is af. Heb je hem nog niet ontvangen via de wetenschappelijke vereniging? Bekijk hem dan snel hier!

Het LOSGIO wil graag uitzoeken hoe het staat met het werkklimaat, burn-out en bevlogenheid bij sociaalgeneeskundigen in opleiding. Doe mee door de Enquête Gezond & Veilig werken in te vullen via deze link.

LUISTERTIP | Waarom geneeskundestudenten voor het vak arts M+G moeten kiezen? LOSGIO-secretaris Vionne van der Borden, jeugdarts en arts M+G (i.o.) vertelt het in . “Als arts M+G kijk je naast de gezondheid van het individu ook collectief naar de gezondheid van groepen of de hele bevolking. Je kunt het praktische werk in de spreekkamer combineren met strategie, beleid, onderzoek en innovatie.”

 

Ben je benieuwd naar de hele Podcast? Luister hem hier!

De LOSGIO-nieuwsbrief is terug van weggeweest! Het LOSGIO-bestuur vindt het van groot belang dat alle leden op de hoogte zijn van wat er binnen hun eigen beroepsgroep en bij de andere aios van het LOSGIO allemaal speelt.

Op 11 mei organiseerde De Jonge Arts M+G, de tak van LOSGIO voor aios M+G haar eerste webinar "Kijken door en sociale bril, de rol van de arts M+G tijdens COVID-19". Met 90 deelnemers was het, zeker voor een eerste webinar, met recht een succes te noemen. 

 

Heb jij het webinar gemist, maar wil het het graag alsnog bekijken? Of was je erbij en wil je het graag nog eens terugzien? Klik dan hier!

Het LOSGIO zit samen met de NVAB, KAMG en de NVVG in de Taksforce Federatie Sociale Geneeskunde om te kijken hoe we de krachten kunnen bundelen en de samenwerking kunnen versterken.