Nieuwsarchief 2023

De Commissie Wetenschap wil aios binnen de sociale geneeskunde, die hun opleiding combineren met onderzoek, graag in het zonnetje zetten. Dit door regelmatig interviews te plaatsen. Lees verder voor het interview met AIOS M+G Mohan Verstegen! 

Het evenement van de Jonge bedrijfsarts dat plaats zou vinden op 17 november is uitgesteld en zal op een later moment plaatsvinden. Meer informatie volgt.

Kijk je als arts naar het grotere geheel, zonder het individu uit het oog te verliezen? En wil jij werken aan gezondheid buiten het ziekenhuis? Ontdek de wereld van de arts Maatschappij + Gezondheid. Vanaf 1 augustus 2023 kun je weer solliciteren op opleidingsplekken voor verschillende (profiel)opleidingen arts M+G.

Vacature KCVG promovendus

Het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) zoekt een enthousiaste verzekeringsarts (i.o.)/ promovendus die dit onderzoek naast een functie in de praktijk als verzekeringsarts uitvoert.
Locatie: Afdeling Gezondheidswetenschappen, sectie Sociale Geneeskunde, van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

LOSGIO is positief over het beloningsonderzoek van de SBOH. Het heeft de verschillen tussen de CAO’s van verschillende groepen artsen in opleiding inzichtelijk gemaakt. Wij ondersteunen de oproep van de SBOH en de motie van kamerlid Joba van den Berg voor betere primaire arbeidsvoorwaarden van de artsen in opleiding buiten het ziekenhuis. In lijn met de visie van De Jonge Specialist vindt LOSGIO dat we moeten streven naar gelijkwaardigheid in primaire en secundaire voorwaarden van alle CAO’s van artsen in opleiding, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Afgelopen week werd de visie Opleidingscontinuüm gepubliceerd.

Op 7 juni zat het LOSGIO aan tafel bij een van de panelgesprekken op een bijeenkomst over de artsentekorten in het extramurale veld, die georganiseerd werd door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de KNMG. 

Meld je ook aan voor de Springmeeting van EuroNet MRPH in Genua!