Nieuwsarchief 2015

Een uit de hand gelopen praktijkopdracht, de Facebookpagina Happ en Snapp. Titia van ‘t Hof, en Jeanne-Marie Hament gaan enthousiast door met hun project.

Afgelopen weekend vond in Barcelona de ‘Winter meeting 2015’ plaats van Euronext MRPH. Euronet MRPH is het “European Network of Medical Residents in Public Health”. Het is een Europese beweging die de link wil maken tussen nationale instituten voor sociaal geneeskundigen in opleiding binnen Europa.

De European Public Health Association (EUPHA) en de World Federation of Public Health Associations (WFPHA) hebben een statement gemaakt over de vluchtelingencrisis. 

Het LOSGIO heeft de Verklaring 'Medische wereld waarschuwt voor oude en nieuwe gevaren van kernwapens' mede onderschreven. De kernboodschap van deze Verklaring is: 'De gevolgen van een atoombom zijn zo desastreus dat structurele medische hulp een illusie is.

Medisch Leiderschap is een noodzakelijke competentie voor artsen van nu. Én het is te ontwikkelen. Het Platform Medisch Leiderschap en Universiteit Twente leverden 16 september het raamwerk op voor competenties voor medisch leiderschap.

Modernisering Medische Vervolgopleidingen-CanBetter heeft een serie ‘how-to’-video’s ontwikkeld in samenwerking met opleiders en aios. In deze video’s voor aios komen vaardigheden aan bod waarmee aios medisch leiderschap kunnen tonen.

Een vertegenwoordiger van het LOSGIO was 3 en 4 juli 2015 voor het eerst aanwezig bij een meeting van Euronet MRPH in Parijs. Euronet MRPH is het 'European Network of Medical Residents in Public Health', een Europese beweging die de link wil maken tussen nationale instituten voor sociaal geneeskundigen in opleiding binnen Europa.