Nieuwsarchief 2022

Beste collega’s,

 

De afgelopen maanden zijn goed gevuld geweest met activiteiten. Zo vond eind september het Congres Arbeid & Gezondheid  “Waarom slapen mensen (niet)?” van De Jonge Bedrijfsarts en het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde plaats, op 4 oktober het Lustrumcongres 50 jaar vertrouwensartsen, op 26 november de eerste LOSGIO Takkenheidag en op 2 december de Planetary Health hackaton. 

 

Ook in de komende periode staan er weer een heleboel activiteiten op de planning waar jij als AIOS van harte voor bent uitgenodigd. 

De Commissie Wetenschap wil aios binnen de sociale geneeskunde, die hun opleiding combineren met onderzoek, graag in het zonnetje zetten. Dit door regelmatig interviews te plaatsen. Lees hier het interview met aios M+G, richting jeugdgezondheidszorg Maarten Remmers

De Commissie Wetenschap wil aios binnen de sociale geneeskunde, die hun opleiding combineren met onderzoek, graag in het zonnetje zetten. Dit door regelmatig interviews te plaatsen. Lees hier het eerste interview met aios infectieziektebestrijding Monica Wong

Beste collega’s,

De zomervakantie is weer voorbij en dat is te merken! De komende periode staan een heleboel activiteiten gepland, zoals het Congres Arbeid & Gezondheid  “Waarom slapen mensen (niet)?” van De Jonge Bedrijfsarts en het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde op 30 september, het Basisartsencongres “Van co tot pro” op 1 oktober en het Lustrumcongres 50 jaar vertrouwensartsen op 4 oktober. 

 

Verder is het LOSGIO-jaarplan bijna af en heeft de werkgroep Planetary Health haar visiedocument gereed én een duurzaamheidsprijs in het leven geroepen. Benieuwd wat er nog meer speelt? Je leest het in deze nieuwbrief!

 

Wil jij ook tussentijds op de hoogte blijven van de activiteiten van het LOSGIO? Houdt dan de website www.losgio.nl in de gaten! Ook kun je het LOSGIO vinden op LinkedIn en op Instagram.

 

Veel leesplezier! 

 

Met sociale groet,

 

Het LOSGIO-bestuur

De werkgroep Planetary Health van de De Jonge Arts Maatschappij en Gezondheid (DJAMG) is er van overtuigd dat er al enorm veel inspirerende duurzaamheidsideeën, - initiatieven en inspirators zijn binnen de Public Health. Die willen wij graag in het zonnetje zetten én delen ter inspiratie!

Beste collega’s,

 

Met deze editie van de LOSGIO-nieuwsbrief vieren we dat de nieuwsbrief al één jaar terug is!

Ook de afgelopen maanden is er weer een hoop gebeurd. Natuurlijk de ALV, waar nieuwe bestuursleden zijn verkozen. Maar ook een congres in het buitenland. En ook de komende tijd staan er weer veel activiteiten op de planning!

 

Wil jij ook tussentijds op de hoogte blijven van de activiteiten van het LOSGIO? Houdt dan de website www.losgio.nl in de gaten! Ook kun je het LOSGIO vinden op LinkedIn en op Instagram.

 

Veel leesplezier! 

 

Met sociale groet,

 

Het LOSGIO-bestuur

Na een aantal jaar uitstel vanwege de coronacrisis ging de landelijke aiosdag, georganiseerd door LOSGIO en de NSPOH dit jaar weer door!

Ben jij een enthousiaste aios die de opleiding combineert met het doen van wetenschappelijk onderzoek in het kader van een promotie of anderszins? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen en willen we je graag in de spotlights zetten.

De congrescommissie van het A(N)IOS netwerk verzekeringsgeneeskunde en De Jonge Bedrijfsarts presenteert:

 

CONGRES 2022: Waarom slapen mensen (niet)?

 

Lig jij ook wakker van slaapproblemen? Kom dan naar onze congres dag!

Foto_Anne_Marthe_website.jpg

Mijn naam is Anne-Marthe Jongbloed. Ik ben sinds februari 2018 werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. De opleiding tot jeugdarts heb ik al afgerond en sinds september

2021 ben ik aios maatschappij en gezondheid.

 

Tijdens de opleiding geneeskunde merkte ik dat ik vooral geïnteresseerd ben in de sociaal-medische richting van het vakgebied. Ik had interesse in de revalidatiegeneeskunde, omdat in

dat vakgebied men breder kijkt dan diagnose en behandeling en er multidisciplinair wordt gewerkt. Toch bleef ook het werken in de preventieve sector en het werken met kinderen en ouders mij trekken. Dit heeft ertoe geleid dat ik ben gaan werken in de jeugdgezondheidszorg.

 

Al snel merkte ik dat dit een vakgebied is waarvan ik gelukkig word. Vragen van ouders en kinderen beantwoorden, preventieve gezondheidszorg bieden en naast een gezin kunnen staan op moeilijke en mooie momenten. Daarnaast is er in de jeugdgezondheidszorg veel potentie voor ambitieuze artsen, er is ruimte voor ontwikkeling van het vakgebied en daaruit haal ik mijn voldoening. Het was dan ook een logische vervolgstap om na de eerste fase, door te stromen naar de tweede fase van de opleiding.

 

Binnen LOSGIO kwam de secretarisfunctie vrij, een functie die bij mijn karakter past. Met de andere (bestuurs)leden van LOSGIO wil ik graag samenwerken om de belangen van aios te behartigen en de kracht van ons vakgebied -de sociale geneeskunde- uit te stralen. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer aios sociale geneeskunde mogen verwelkomen.