Actueel

Paradigma’s in Perspectief

 

 

Wat je leert

Ontdek de evolutie van gezondheidsperspectieven tijdens het congres ‘Paradigma’s in perspectief’. Verken nieuwe concepten en innovatieve benaderingen die de toekomst van de sociaal geneeskundige praktijk vormgeven.

 

Programma

In de ochtend trappen we af met eminente sprekers. Filosoof Lammert Kamphuis daagt ons uit om vanuit de filosofie nieuwe perspectieven te verkennen en verbinding te maken met andersdenkenden in onze maatschappij. Floortje Scheepers, hoofd psychiatrie en hoogleraar Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg, inspireert tot reflectie op kwetsbaarheid in de samenleving. Machteld Huber, van oorsprong huisarts en grondlegger van de positieve gezondheid, verkent nieuwe perspectieven binnen de complexe tijd.

In de middag biedt Egge van der Poel, een op deeltjesfysica gepromoveerde data scientist en filosoof, met zijn passie voor communicatie en bruggen bouwen, een verfrissend perspectief op het versnellen van leervermogen in de gezondheidszorg. Hierna kies je in de middag  uit verschillende inspirerende workshops en ga je zelf aan de slag met nieuwe perspectieven.

Het congres vindt plaats in de Tolhuistuin, een culturele ontmoetingsplek midden in Amsterdam. Ontmoet elkaar, leer, verbindt en sluit af met inspirerende inzichten. We hopen je daar te zien!

 

Routewijzer

Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam (vlakbij Amsterdam CS).

  • Pont: Vanaf Centraal Station neem je de pont naar Buiksloterweg. Deze pont vaart dag en nacht en is gratis. De reisduur is ongeveer drie minuten. Vanaf de pont is het 1 minuut lopen naar de Tolhuistuin.
  • Bus: Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Raadpleeg voor actuele reisinformatie www.9292.nl.
  • Parkeren: De dichtstbijzijnde parkeergarage is onder de A’DAM Toren, Overhoeksplein 5,1031 KS. Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar het Paviljoen. Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum, Oosterdokstraat 150. Neem dan de pont naar Buiksloterweg te nemen aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.
  • P+R: Er zijn verschillende P+R locaties rond het centrum van Amsterdam. Vanaf deze locaties kun je met ov naar Amsterdam Centraal Station en van daar de pont.

 

 

 

Voor wie

Voor alle aios die een medische vervolgopleiding in de sociale geneeskunde. De aios-dag kun je als keuze-onderwijs volgen als je als aios in opleiding bent bij de NSPOH, SGBO en TNO. In dat geval betaalt jouw opleidingsinstituut. Vul wel je gegevens in voor de registratie.

 

Schrijf je hier in via de website van de NSPOH.

 

De Commissie Wetenschap wil aios binnen de sociale geneeskunde, die hun opleiding combineren met onderzoek, graag in het zonnetje zetten. Dit door regelmatig interviews te plaatsen. Lees verder voor het interview met AIOS M+G Mohan Verstegen!

 

Het evenement van de Jonge bedrijfsarts dat plaats zou vinden op 17 november is uitgesteld en zal op een later moment plaatsvinden. Meer informatie volgt.

Kijk je als arts naar het grotere geheel, zonder het individu uit het oog te verliezen? En wil jij werken aan gezondheid buiten het ziekenhuis? Ontdek de wereld van de arts Maatschappij + Gezondheid. Vanaf 1 augustus 2023 kun je weer solliciteren op opleidingsplekken voor verschillende (profiel)opleidingen arts M+G.

 

Vacature KCVG promovendus

Het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) zoekt een enthousiaste verzekeringsarts (i.o.)/ promovendus die dit onderzoek naast een functie in de praktijk als verzekeringsarts uitvoert.
Locatie: Afdeling Gezondheidswetenschappen, sectie Sociale Geneeskunde, van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 

LOSGIO is positief over het beloningsonderzoek van de SBOH. Het heeft de verschillen tussen de CAO’s van verschillende groepen artsen in opleiding inzichtelijk gemaakt. Wij ondersteunen de oproep van de SBOH en de motie van kamerlid Joba van den Berg voor betere primaire arbeidsvoorwaarden van de artsen in opleiding buiten het ziekenhuis. In lijn met de visie van De Jonge Specialist vindt LOSGIO dat we moeten streven naar gelijkwaardigheid in primaire en secundaire voorwaarden van alle CAO’s van artsen in opleiding, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Afgelopen week werd de visie Opleidingscontinuüm gepubliceerd.

Op 7 juni zat het LOSGIO aan tafel bij een van de panelgesprekken op een bijeenkomst over de artsentekorten in het extramurale veld, die georganiseerd werd door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de KNMG. 

 

Meld je ook aan voor de Springmeeting van EuroNet MRPH in Genua!

 

De Commissie Wetenschap wil aios binnen de sociale geneeskunde, die hun opleiding combineren met onderzoek, graag in het zonnetje zetten. Dit door regelmatig interviews te plaatsen. Lees hier het derde interview met aios infectieziektebestrijding Elke Wynberg!

Zet woensdag 17 mei alvast in je agenda! LOSGIO organiseert een gezellige jeu de boules-borrel, inclusief diner, voor aios sociale geneeskunde om op een laagdrempelige en informele manier andere aios te leren kennen. Samen zijn wij de sociale geneeskunde van de toekomst en je kunt op deze manier snel jouw netwerk vergroten waar je in de toekomst zeker profijt van gaat hebben.