Actueel

Het LOSGIO wil graag uitzoeken hoe het staat met het werkklimaat, burn-out en bevlogenheid bij sociaalgeneeskundigen in opleiding. Doe voor 1 november mee door de Enquête Gezond & Veilig werken in te vullen via deze link.

Bij de meeste opleidingsgroepen komt het LOSGIO aan bod tijdens een introductiepraatje van één van de bestuursleden. Daarnaast het het LOSGIO in deze digitale tijden hard gewerkt aan een eigen video. Vandaag is de laatste had gelegd aan de definitieve versie. Je bekijkt hem via deze link!

De LOSGIO-nieuwsbrief van september is af. Heb je hem nog niet ontvangen via de wetenschappelijke vereniging? Bekijk hem dan snel hier!

Het LOSGIO wil graag uitzoeken hoe het staat met het werkklimaat, burn-out en bevlogenheid bij sociaalgeneeskundigen in opleiding. Doe mee door de Enquête Gezond & Veilig werken in te vullen via deze link.

LUISTERTIP | Waarom geneeskundestudenten voor het vak arts M+G moeten kiezen? LOSGIO-secretaris Vionne van der Borden, jeugdarts en arts M+G (i.o.) vertelt het in . “Als arts M+G kijk je naast de gezondheid van het individu ook collectief naar de gezondheid van groepen of de hele bevolking. Je kunt het praktische werk in de spreekkamer combineren met strategie, beleid, onderzoek en innovatie.”

 

Ben je benieuwd naar de hele Podcast? Luister hem hier!

De LOSGIO-nieuwsbrief is terug van weggeweest! Het LOSGIO-bestuur vindt het van groot belang dat alle leden op de hoogte zijn van wat er binnen hun eigen beroepsgroep en bij de andere aios van het LOSGIO allemaal speelt.

Op 11 mei organiseerde De Jonge Arts M+G, de tak van LOSGIO voor aios M+G haar eerste webinar "Kijken door en sociale bril, de rol van de arts M+G tijdens COVID-19". Met 90 deelnemers was het, zeker voor een eerste webinar, met recht een succes te noemen. 

 

Heb jij het webinar gemist, maar wil het het graag alsnog bekijken? Of was je erbij en wil je het graag nog eens terugzien? Klik dan hier!

Het LOSGIO zit samen met de NVAB, KAMG en de NVVG in de Taksforce Federatie Sociale Geneeskunde om te kijken hoe we de krachten kunnen bundelen en de samenwerking kunnen versterken.

 

De MissieVeerkracht krijgt steeds meer aanhangers. Daarmee worden de vele bottom-up initiatieven die gericht zijn op het vergroten van de gezondheid en veerkracht in de samenleving verbonden. Dat is juist nodig in deze tijden van de coronacrisis. Ook LOSGIO doet mee aan MissieVeerkracht.

Op 14 april om 20:00 uur houdt bedrijfsarts Stefan van Vuuren een online "open spreekuur" voor geneeskundestudenten, artsen en ieder ander die meer wil weten over het werk van de bedrijfsarts. 

 

Meer lezen over Stefan en aanmelden kan via https://www.bedrijfsartsworden.nl/onlinespreekuur/

De arts Maatschappij + Gezondheid is een geneeskundig specialist die zich sterk maakt voor de publieke gezondheid. Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen. Niet altijd in de spreekkamer, maar juist in de maatschappij. Iets voor jou? Op 1 februari 2021 start de nieuwe sollicitatieperiode voor verschillende (profiel)opleidingen én de nieuwe opleiding tot vertrouwensarts.