Van jeugdarts tot vertrouwensarts of arts infectieziektebestrijding: welk profiel je ook kiest, je draagt direct bij aan een gezondere samenleving. Heb jij het in je? Kandidaten kunnen komende ronde solliciteren voor de (profiel)opleidingen tot:

 

+ jeugdarts
+ arts infectieziektebestrijding
+ arts medische milieukunde
+ arts tuberculosebestrijding
+ vertrouwensarts
+ 2e fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid (JGZ, IZB, MMK, TBC)
+ forensische geneeskunde (zelfstandige driejarige profielopleiding)

 

Opleiding tot arts M+G
De opleiding tot arts M+G bestaat uit twee fases. Bij een fulltime aanstelling duurt elke fase twee jaar (parttime is ook mogelijk). Voor de 1e fase kun je kiezen uit verschillende profielen. De 2e fase is profieloverstijgend en leidt op tot arts Maatschappij + Gezondheid (specialist).

Opleiding forensische geneeskunde

 

De opleiding forensische geneeskunde is een zelfstandige driejarige profielopleiding die (basis)artsen opleidt tot forensisch arts. Je wordt hierbij niet opgeleid tot arts M+G. Na het afronden van de opleiding kan de forensisch arts geregistreerd worden in het profielregister als forensisch arts KNMG. Voor meer informatie kun je terecht op www.kiesvoorforensischegeneeskunde.nl

Daar waar het gebeurt

 

Als arts M+G zorg je niet voor één, maar voor iedereen. Je maakt je sterk voor de publieke gezondheid en staat midden in de maatschappij. Je werkt niet in een ziekenhuis, maar juist op de plekken waar het echte leven plaatsvindt. Bijvoorbeeld in de wijk, op school, bij een GGD, het RIVM of de gemeente. Zo zie je meer, kun je meer, beteken je meer.

 

Solliciteren
Solliciteren kan vanaf 1 augustus via www.artsmg.nl/solliciteren. De sollicitatieperiode sluit op 7 september 2023 en de opleidingen gaan van start in maart 2024.

Deel dit artikel: