Nieuwsarchief 2016

Het Landelijk Overleg Sociaal Geneeskundigen In Opleiding (LOSGIO) is voorstander van het plan van de minister voor landelijk werkgeverschap van aios publieke gezondheidszorg: het voorstel biedt kansen om te komen tot een opleiding die zo aantrekkelijk is, dat voldoende medici een carrière in de publieke gezondheidszorg kiezen.

Sociaal geneeskundigen kunnen werken op zeer uiteenlopende plaatsen. Bij GGD’en, zorginstellingen, universiteiten, ministeries, zorgverzekeraars, UWV, goede doelen en stichtingen.

Eind april reisden jeugdarts en LOSGIO-bestuurslid Titia van ’t Hof en aios huisartsgeneeskunde en LOVAH-bestuurslid Astrid Vogel naar de Verenigde Staten om met steun van de KNMG een cursus te volgen van de World Medical Association.

Ben je in opleiding tot arts M&G, 1e of 2e fase? Op zoek naar ideeën voor een praktijkopdracht? Denk ook aan je wetenschappelijke vereniging!

De KAMG (Koepel Artsen Maatschappij & Gezondheid) organiseert op vrijdag 25 november 2016 in Nieuwegein het KAMG congres ‘Vakmanschap’. In aanloop naar dit congres organiseert de congrescommissie een speciale bijeenkomst voor AIOS: Arena van de Toekomst. 

Op maandag 6 maart wordt er wederom een AIOS-dag georganiseerd. Net als vorig jaar is de dag samengesteld door het LOSGIO en heeft als thema: ‘Slim voor de samenleving: innovatie in public en occupational health’.

Van vrijdag 8 juli tot zondag 10 juli vond in Warnsveld de Euronet Summer Meeting plaats met 25 deelnemers uit 7 landen (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Italie, Frankrijk, Turkije, Nederland).

Van 8 t/m 10 juli zal de voor het eerst een Euronet MRPH meeting in Nederland plaatsvinden! Euronet MRPH is het 'European Network of Medical Residents in Public Health'. Het is een Europese beweging die de link wil maken tussen sociaal geneeskundigen in opleiding binnen Europa.

De deadline voor sollicitatie voor de intensieve twee weekse summer school is uitgesteld tot 13 mei, dus sla je slag! Alle AIOS Public Health in Nederland maken kans op dit scholarship. 

Van 28 t/m 30 november vindt in Stockholm weer de 'European Scientific Conference for on Applied Infectious Disease Epidemiology (ESCAIDE)' plaats. De 'call for abstracts' sluit 11 mei.