Het Landelijk Overleg Sociaal Geneeskundigen In Opleiding (LOSGIO) is voorstander van het plan van de minister voor landelijk werkgeverschap van aios publieke gezondheidszorg: het voorstel biedt kansen om te komen tot een opleiding die zo aantrekkelijk is, dat voldoende medici een carrière in de publieke gezondheidszorg kiezen. Deze kansen wegen op tegen de eventuele bezwaren. Het LOSGIO neemt graag deel aan de vervolggesprekken om deze bezwaren op een zo goed mogelijke manier op te lossen. 

 

Het LOSGIO hanteert daarbij de volgende uitgangspunten:

 

  • Een aios zal ook bij landelijk werkgeverschap bepalen voor welk deskundigheidsgebied hij solliciteert, en kan niet zonder toestemming in een ander deskundigheidsgebied geplaatst worden.
  • De aios houdt zeggenschap over de locatie waar hij geplaatst wordt, in die zin dat een aios uit Maastricht niet geplaatst kan worden in Groningen zonder dat hij zelf aangeeft dat hij hiertoe bereid is; het huisartsenmodel biedt een passende oplossing die op aangepaste wijze ook voor de aios sociale geneeskunde kan gelden.
  • Over de arbeidsvoorwaarden/cao zal verder nagedacht moeten worden; de arbeidsvoorwaarden voor de aios moeten in ieder geval niet verslechteren.

 

Uitgebreide achtergrondinformatie 

Bekijk het standpunt van LOSGIO m.b.t. het landelijk werkgeverschap aios publieke gezondheidszorg.

 

Contact

Rechtstreeks contact met LOSGIO over dit onderwerp? Vragen of opmerkingen? Mail ons onderstaande bestuurslid.

 

nienke van den berg

 

Nienke van den Berg
Bestuurslid

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deel dit artikel: