Bericht van Landelijke vereniging Artsen in Dienstverband:

 

Hoewel de eerste COVID-19 piek achter ons ligt, werken veel artsen nog steeds onder bijzondere omstandigheden. Om artsen gericht te kunnen ondersteunen bij het werken in deze omstandigheden is de LAD een onderzoek gestart onder artsen in dienstverband. We willen graag weten wat artsen nodig hebben om hun werk gezond en veilig te kunnen doen. U kunt helpen door mee te doen aan dit onderzoek.

 

Ga naar de vragenlijst 

 

Sommige artsen hebben op dit moment even een adempauze; anderen hebben het juist extra druk nu de reguliere zorg weer wordt opgestart. Diverse artsen hebben bij de LAD aangegeven dat ze onder een hoge werkdruk werken en dat dit de komende tijd zo zal blijven. Hoe houden artsen het vol in deze onzekere tijd en waaraan hebben ze behoefte; nu en straks? Kort gezegd is dat de insteek van het onderzoek.

 

De LAD gebruikt de uitkomsten om inzicht te krijgen in de gezondheid en veiligheid van haar leden en wil artsen met de resultaten zo gericht mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld met specifieke producten en diensten en met het opzetten van projecten en programma’s. Daarnaast kunnen de uitkomsten worden gebruikt om mee te nemen in arbeidsvoorwaardenonderhandelingen.

 

Wie kan de vragenlijst invullen?

Het onderzoek loopt tot 10 juni en wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht. Stichting IZZ houdt tegelijkertijd een soortgelijk onderzoek onder andere zorgprofessionals. De resultaten van beide onderzoeken worden op groepsniveau gezamenlijk gepubliceerd om landelijk aandacht te vragen voor wat er speelt en oplossingsrichtingen aan te dragen.

 

Alle LAD-leden hebben intussen een link ontvangen om de vragenlijst in te vullen. Medisch specialisten zijn door de LAD en Federatie Medisch Specialisten gezamenlijk uitgenodigd, omdat de LAD en de Federatie samen optrekken als het gaat om gezond en veilig werken. Heeft u de link niet ontvangen, of bent u geen lid van de LAD maar werkt u wel in dienstverband? Vul de vragenlijst dan in. 

 

Ga naar de vragenlijst 

 

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel: