Mijn naam is Heleen ten Bruggencate. Ik ben sinds december 2017 werkzaam als arts bij De Arbodienst en vanaf januari 2019 ben ik gestart met de vervolgopleiding tot bedrijfsarts bij de NSPOH.

 

Al tijdens mijn studietijd in Rotterdam merkte ik dat vooral het patiëntencontact en het bestuderen van ziekte in de context van het leven van de patiënt mij echt dreef. Ook wilde ik graag een breed beroep, omdat juist de diversiteit aan ziektebeelden en gezondheidsproblemen de geneeskunde voor mij zo interessant maakt. Door mijn coschappen kwam ik in aanraking met de bedrijfsgeneeskunde. Voor mij is dit de ideale combinatie van tijd voor de patiënt en diens sociale context en waarden, de medische diagnose en behandeling en het stukje onderzoek en analyse van de werkplek. Bovendien ben ik naast het één op één adviseren en begeleiden van zieke werknemers ook bezig met preventie van ziekte. Hiervoor mag ik regelmatig overleggen met bestuurders of directies van bedrijven. Uiteindelijk is ons doel als sociaalgeneeskundigen niet alleen de individuele patiënt, maar ook de samenleving als geheel gezond te houden.

 

Met de andere (bestuurs-)leden van het LOSGIO werk ik graag samen om aan iedereen te laten zien hoe leuk en waardevol het werken in de sociale geneeskunde is. 

 

bruggencate heleen

Deel dit artikel: