De commissie Internationalisering wordt momenteel geleid door Menne Bartelsman.

 

Bericht van de voorzitter

Ik ben Menne Bartelsman en aios infectieziektebestrijding. Sinds kort ben ik actief bij LOSGIO in de commissie internationalisering.  De belangrijkste taak is het vertegenwoordigen van Nederland binnen Euronet MRPH, een Europees netwerk van public health artsen in opleiding. Euronet MRPH heeft als doel om informatie uit te wisselen op het gebied van onderwijs en onderzoek en faciliteert daarbij de uitwisseling van stages tussen de landen onderling. In normale tijden zijn er meerdere  bijeenkomsten per jaar, die door COVID-19 helaas de laatste keren helaas niet fysiek door konden gaan maar een digitale vorm hadden.

 

Wel heb ik in november 2021een fysieke bijeenkomst bijgewoond van een ander Europees aios netwerk. Ik ben samen met Elke Stenvers en Hanneke Verheijde van De Jonge Specialist afgereisd naar de algemene vergadering  van de European Junior Doctors (EJD) in Brussel. De EJD behartigt de belangen van alle artsen in opleiding in Europa.  Het was een inspirerend weekend waar naast serieuze zaken veel ruimte was voor sociale activiteiten binnen de toen geldende COVID-19 restricties.

 

Het verslag van deze meeting vind je in het nieuwsoverzicht op onze website. 

 

In Brussel was er ook aandacht voor de stem van jonge dokters in verschillende Europese gremia zoals de  European Union of Medical Specialists (UEMS). Binnen de UEMS heeft elk medisch specialisme een eigen sectie. De EJD kan per sectie één aios aanwijzen als vertegenwoordiger die de belangen behartigt van alle Europese aios binnen het betreffende specialisme. Op het moment staan er nog vacatures open die ook vallen binnen ons vakgebied zoals bijvoorbeeld “occupational health’ en infectious diseases’ . Mocht je interesse hebben dan kan je je informeren via deze pagina.

 

Tenslotte maak ik ook nog even van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen voor internationaal georiënteerde aiossen om de commissie Internationalisering van LOSGIO te komen versterken. Heb je interesse mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Menne Bartelsman, commissie Internationalisering

Sociale geneeskunde een wetenschappelijk vak? Echt wel! Onze commissie maakt zich hard voor de academische fundamenten van de vervolgopleidingen van de sociale geneeskunde, zodat elke aios de mogelijkheden krijgt zich in wetenschappelijk opzicht optimaal te ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan de wetenschap achter ons vak.

 

Waar houden wij ons mee bezig?

Als aios in de sociale geneeskunde kan je tegen een hoop vragen aanlopen die raken aan academisering van onze opleiding. Wij willen onze opleiding sneller academiseren door ons in te zetten voor o.a. de volgende zaken:

  • Toegang tot wetenschappelijke literatuur vanuit elke werkplek.
  • Voldoende mogelijkheden tot wetenschappelijke verdieping tijdens de opleiding, zoals stages en journal clubs.
  • Voldoende PhD/AIOTO plekken voor AIOS in de sociale geneeskunde.
  • Onderhouden van warme banden met instanties die houden zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op ons vakgebied.

 

Wie zijn wij?

De huidige leden van de commissie zijn:

  • Anne van Eijk, arts M+G/ jeugdgezondheid in opleiding
  • Florien Dusseldorp, arts infectieziektenbestrijding in opleiding
  • Maarten Remmers, arts M+G/ jeugdgezondheid in opleiding
  • Lidewij Warris, jeugdarts in opleiding
  • Meertje Hallie, bedrijfsarts in opleiding

 

Contact

We zoeken nog naar nieuwe leden! Wil je je aansluiten bij onze commissie, neem dan contact op met voorzitter Meertje Hallie door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je je inzetten voor een hoger academisch gehalte van de sociaal geneeskundige vervolgopleidingen? 
 
Meer mogelijkheden om onderzoek te kunnen doen tijdens je specialisatie? 
Een grondig en gedegen fundament waarop elke sociaal geneeskundige verder kan bouwen? 
 
Sluit je dan aan bij de Commissie Wetenschap van het LOSGIO! 
 
Waar houden wij ons mee bezig? 
Onderzoek en research binnen de sociaal geneeskundige vervolgopleidingen. Zowel in het reguliere curriculum als ook de mogelijkheden voor hen die specifiek in wetenschappelijk onderzoek geinteresseerd zijn. 
 
Wat kan het je opleveren? 
Een inkijkje in de wereld voorbij het opleidingscurriculum alleen.
Verbreding van je horizon.
Bezig zijn met een grondig en gedegen fundament voor jou zelf en voor alle sociaal geneeskundigen in opleiding.
Een nuttige ervaring naast het reguliere curriculum van je specialisatie.
 
Dus..... Waar wacht je nog op?
 
Contact/geinteresseerd geraakt?
Meld je aan bij bestuurslid en commissievoorzitter Meertje Hallie door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je aios M+G en op zoek naar een stage? EuroNet MRPH biedt stagemogelijkheden in het buitenland! Neem eens een kijkje op http://euronetmrph.org/euronet-residency/ om de mogelijkheden te onderzoeken. 

 

Wil je meer weten over internationalisering binnen LOSGIO? Neem dan contact op met het bestuur! 

Het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde is formeel geen onderdeel van het LOSGIO, maar van het UWV. Het LOSGIO en het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde werken wel nauw met elkaar samen. 

 

Ook AIOS verzekeringsgeneeskunde die niet werken bij het UWV kunnen actief worden bij het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde. 

 

Het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde is opgericht in 2011 en is er voor alle ANIOS en AIOS verzekeringsgeneeskunde in Nederland. Ons belangrijkste doel is ANIOS en AIOS verzekeringsgeneeskunde elkaar te laten ontmoeten om zo je netwerk uit te breiden. Daarnaast willen we kennis verbreden en invloed op het werk door ANIOS en AIOS stimuleren.

 

We organiseren onder andere congressen, netwerkborrels, en workshops. Je kan ons benaderen als er zaken spelen op de werkvloer of als je bijvoorbeeld ideeën hebt voor een onderwerp voor een workshop. Ook kan je contactpersoon worden als ‘actief lid’.

 

Wil je lid worden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Jonge Bedrijfsarts is een netwerk voor aios bedrijfsgeneeskunde. Om ervoor te zorgen dat artsen in opleiding tot bedrijfsarts elkaar regelmatig kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen sparren, organiseert De Jonge Bedrijfsarts regelmatig activiteiten over bijzondere onderwerpen. Door aios te prikkelen tijdens deze bijeenkomsten kan De Jonge Bedrijfsarts behoeftes en ideeën over de opleiding tot bedrijfsarts (instituut-overstijgend) inventariseren en uitdragen.

 

De Jonge Bedrijfsarts werkt nauw samen met de NVAB en heeft daarom ook een eigen pagina op de NVAB-website. Het bestuur is daarnaast ook actief op LinkedIn

 

Wil je in contact komen met het bestuur? Je kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.LOSGIODJB

 

Hier volgt binnenkort meer informatie over De Jonge Arts M+G

DJAMG logo losgio def

Privacyverklaring

LOSGIO, gevestigd aan LOSGIO Postbus 19025 3501 DA Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

 

Contactgegevens

LOSGIO

Postbus 19025

3501 DA Utrecht

030 227 27 00

losgio.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vionne van der Borden is de Functionaris Gegevensbescherming van LOSGIO. Zij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

LOSGIO verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: 

 

  • Naam
  • E-mailadres

  

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

LOSGIO verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen: 

 

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • LOSGIO analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

LOSGIO neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een bestuurslid van LOSGIO) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

LOSGIO bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de
volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

 

Categorie persoonsgegevens Bewaartermijn Reden
Contactgegevens webformulieren 12 maanden Wij verwerken je persoonsgegevens om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

 

Delen van persoonsgegevens met derden

LOSGIO deelt je geanonimiseerd IP-adres met Google Analytics. Daarvoor hebben wij met Google Analytics een verwerkersovereenkomst afgesloten. Je IP-adres wordt daarbij versleuteld verwerkt. Wij delen daarbij geen andere gegevens met Google. De Google Analytics-cookies worden niet gebruikt in combinatie met andere diensten van Google, zoals DoubleClick en AdWords. De geanonimiseerde gegevens die door Google Analytics worden verwerkt, zijn opgeslagen op servers in Amerika.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

LOSGIO gebruikt analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. LOSGIO gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die je surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Je kunt je afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee.

 

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

 

Cookie Functie Bewaartermijn
Google Analytics Analytische cookie die websitebezoek meet 2 jaar

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door LOSGIO en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . LOSGIO wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: 
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

LOSGIO neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ALV

Via onderstaande knop kan je alle informatie en documenten van de Algemene Ledenvergaderingen van de afgelopen jaren terug vinden

 

ALV's LOSGIO 

 

 

Jaarplan

Via onderstaande knop kan je alle jaarplannen van de afgelopen jaren terug vinden

 

Jaarplannen 

  

 

Statuten

Het LOSGIO bestaat sinds 1983. Op 30 juni 2016 werd het LOSGIO officieel een vereniging en werden bij de notaris de eerste statuten van het LOSGIO vastgelegd. Download hier de statuten.

 

Statuten LOSGIO

 

 

Het LOSGIO vertegenwoordigt aios Maatschappij en Gezondheid, Verzekeringsgeneeskunde en Bedrijfsgeneeskunde. Deze beroepsgroepen hebben elk een eigen netwerk. 

 

- De Jonge Arts M+G is het onderdeel van het LOSGIO gericht op de aios Maatschappij en Gezondheid

- De Jonge Bedrijfsarts is het onderdeel van het LOSGIO gericht op de aios Bedrijfsgeneeskunde

- Het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde staat los van het LOSGIO, maar werkt nauw met het LOSGIO samen om de belangen van de aios Verzekeringsgeneeskunde te vertegenwoordigen

 

Daarnaast kent het LOSGIO meerdere commissies:

- de Commissie Wetenschap

- de Commissie Internationalisering

- de Sportdagcommissie

- de Congrescommissie

Tijs Rutgers

Voorzitter

Arts in opleiding tot arts M+G/jeugdgezondheid

Annemarie Bolt

Vicevoorzitter en bestuurslid Onderwijs

Arts in opleiding tot arts M+G/jeugdgezondheid

Meertje Hallie

Bestuurslid Wetenschap

Aios bedrijfsgeneeskunde

Caroline Yntema

Bestuurslid Communicatie

Arts in opleiding tot Verzekeringsartss

Willemijn Timmerman

Secretaris

Arts in opleiding tot arts M+G/jeugdgezondheid

Evelien de Groot

Penningmeester

Arts (nog niet) in opleiding tot Verzekeringsarts

Het LOSGIO behartigt de belangen van de AIOS Maatschappij & Gezondheid, verzekeringsgeneeskunde en bedrijfsgeneeskunde.

 

In onderstaand document kun je meer lezen over de visie en missie van het LOSGIO.

 

Document Missie & visie LOSGIO

Hier staan de vacatures

Postadres

LOSGIO, Postbus 19025, 3501 DA Utrecht

 

KvK-nummer

66364825

 

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Instagram

@losgio_nederland

 

LinkedIn

linkedin.com/company/losgio

 

Webmaster

Suggesties of opmerkingen voor deze site? Relevant nieuws of agendapunten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct contact opnemen met een van onze bestuursleden? Kijk dan op de bestuur-pagina

 

 

Stel je vraag

Je moet akkoord geven

Lid worden van het LOSGIO is heel eenvoudig: als je lid wordt van je wetenschappelijke vereniging en je bent aios, dan word je automatisch ook lid van het LOSGIO. De wetenschappelijke verenigingen dragen voor elk aios-lid 10 euro contributie af per jaar aan het LOSGIO. Het LOSGIO bekostigt hiermee verschillende activiteiten zoals de website, vergaderingen en kantoorkosten. 

 

Aios Maatschappij en Gezondheid

Profiel Jeugdgezondheidszorg

AJN - Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland  

 

Profiel Infectieziektebestrijding

NVIB - Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding  

 

Profiel Forensische geneeskunde

FMG - Forensisch Medisch Genootschap  

 

Profiel tubercolosebestrijding

VVAWT - Vereniging voor Artsen werkzaam in de Tuberculosebestrijding 

 

Profiel Medische milieukunde

NVMM - Nederlandse Vereniging Medische Milieukunde 

 

Profiel Sociaal medische indicatiestelling en Advisering

Vereniging van Indicerende en adviserende Artsen  

 

Profiel Beleid & advies

VAGZ - Vereniging Artsen Volksgezondheid  

 

Profiel donorgeneeskunde

NVDG - Nederlandse Vereniging voor Donor Geneeskunde  

 

Andere vragen over het lidmaatschap? 

Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Landelijk Overleg Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding (LOSGIO) bestaat al sinds de jaren tachtig, maar is op 30 juni 2016 een zelfstandige vereniging geworden voor én door aios sociale geneeskunde (arts Maatschappij & Gezondheid, bedrijfsarts of verzekeringsarts).

 

Alle aios kunnen lid worden van de vereniging. LOSGIO is opgericht met als doel de belangen te behartigen van alle aios. Het LOSGIO wil dit doen door het bewaken van én bijdragen aan de kwaliteit van de opleidingen en door een signalerende rol te spelen en zo op te komen voor de aios. Daarnaast richten we ons als vereniging ook op kennisverbreding, internationalisering en op leuke activiteiten waar aios uit verschillende deelgebieden elkaar kunnen leren kennen. 

 

Hoe zit de vereniging in elkaar?

LOSGIO leden stellen jaarlijks het beleid vast en kiezen het Algemeen Bestuur tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Het Algemeen Bestuur wordt gekozen voor de duur van twee jaar. Naast het Algemeen Bestuur zijn er een aantal commissies waar actieve aios aan deel kunnen nemen. Daarnaast nemen LOSGIO leden namens de aios deel aan verschillende opleidingscommissies van wetenschappelijke verenigingen en opleidingsinrichtingen. We hebben verder contact met andere aios verenigingen en de KNMG en nemen deel aan fora waar over de toekomst van de sociaal geneeskundige en de opleiding gesproken wordt, zoals het Platform Medisch Leiderschap en de Stuurgroep Kwaliteit Opleiding Sociale Geneeskunde. 

 

Structuur LOSGIO (PDF)