Medisch Leiderschap is een noodzakelijke competentie voor artsen van nu. Én het is te ontwikkelen. Het Platform Medisch Leiderschap en Universiteit Twente leverden 16 september het raamwerk op voor competenties voor medisch leiderschap (RML1.0). Dit is een algemeen kader voor opleiders en aios voor het ontwikkelen van leiderschapscompetenties.

 

Hoe nu verder

In de komende periode zal deze resulteren in verder onderzoek en maatwerk-implementatie aan de hand van praktisch toepasbare meet- en ontwikkelinstrumenten voor Nederlandse artsen in alle verschillende disciplines.

 

Totstandkoming

Het RML is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek vanuit een duurzame samenwerking tussen Universiteit Twente (UT) en het Platform Medisch Leiderschap (PML). PML is een samenwerking van De Jonge Specialist, LOSGIO, KAMG, Vason en de LOVAH op initiatief van Generation Next, ondersteunt door de SBOH en de KNMG. De wetenschappelijke werkgroep stond onder leiding van arts-onderzoekers Wouter A. Keijser (UT), Sietse Wieringa (PML) en professor dr. Celeste Wilderom (UT).

 

Meer informatie en het raamwerk nalezen? Ga naar de site van Platform Medisch Leiderschap

Deel dit artikel: