Naast onze inzet op Nederlandse bodem, zijn we als LOSGIO ook lid van EuroNet MPRH, het Europese netwerk van sociaal geneeskundigen in opleiding. Driemaal per jaar is er een meeting om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De Spring Meeting vond dit jaar plaats in Straatsburg. Het LOSGIO was aanwezig met maar liefst vijf aios; een vervijfvoudiging ten opzichte van de vorige meeting! 

 

euronet mrph meeting

 

Platform

Wat deze meeting een extra bijzonder tintje gaf, was de lancering van het EuroNet Platform. Dit is een digitaal platform dat aios de mogelijkheid geeft om gezamenlijk onderzoeksprojecten in de public health op te zetten (zie www.euronetplatform.com). Deze lancering vond plaats in een unieke locatie: het Europees parlement. Na de lancering was er een rondleiding, waardoor iedereen de kans kreeg om (alvast?) eens aan het Europarlementariërschap te ruiken. 

 

Projecten

Verder waren er dit weekend praatjes door public health specialisten van de universiteit van Straatsburg maar ook door de aios zelf, vond de General Assembly plaats en werd er gezamenlijk gewerkt aan de projecten waar EuroNet MPRH zich mee bezighoudt. Wat voor projecten dit zoal zijn? Enkele voorbeelden: 

 

  • Diverse onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld over burn-out, borstkankerscreening, maar ook werkgelegenheid voor sociaal geneeskundigen;
  • Europese stages;
  • Het professionaliseren van de vereniging.

 

Zuurkool

Een vol programma dus! Gelukkig is plezier ook een belangrijk doel van EuroNet MRPH, en was er dus voldoende tijd ingeruimd voor flammküchen, zuurkool, een wijntje en een dansje. Helaas zit er op de foto’s hiervan een geheimhoudingsplicht… 

 

Info 

Meer weten over EuroNet MRPH? Zelf een keer mee naar een meeting? Kijk op www.euronetmrph.org of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel: