Op 26 maart 2018 vond in Utrecht de landelijke Aiosdag voor aios sociale geneeskunde plaats. Het LOSGIO heeft samen met het opleidingsinstituut NSPOH nauw samengewerkt om deze dag tot een succes te maken. En dat is zeker gelukt. 

 

verslag aiosdag 2018

 

Het programma zat vol inspirerende sprekers die de specialisten van de toekomst verbreding en verdieping gaven over hoe de zorg van de toekomst eruit ziet en welke rol de aios nu al daarin kan spelen.

 

De dag werd geopend met twee sprekers, Fedde Scheele en Karine van ’t Land, die in discussie gingen over persoonlijk en professioneel leiderschap. Vervolgens bood Jasper Jochems de aios een blik op de toekomst door te vertellen over technologische ontwikkelingen en innovatie in de zorg.

 

Hierna kon worden deelgenomen aan twee workshops naar keuze. De onderwerpen van de workshops waren ofwel op jezelf als aios gericht ofwel hadden te maken met jouw rol als arts in de gezondheidszorg. De workshops ‘Storytelling’ en ‘Zet jezelf op de kaart’ hadden te maken met de vaardigheden en kwaliteiten die je zelf al hebt of kan ontwikkelen als professional.

 

De workshops ‘Hoe voeg je waarde toe aan sociale gezondheidszorg’ en ‘De buik vol van verzuim’ zochten meer naar gezamenlijke thema’s tussen de verschillende profielen die artsen binnen het brede vak sociale geneeskunde hebben.

 

Ook in de pauzes werden de aios op ludieke wijze gestimuleerd om te netwerken en elkaar te leren kennen. Met een ‘sociaal geneeskundigen-bingokaart’ moesten de aios van zo veel mogelijk andere aios (uit verschillende profielen) iets te weten komen. Een volle bingokaart leverde natuurlijk een prijs op. Ook werden er tussendoor foto’s gemaakt van aios met verschillende profielen die met elkaar op de foto moesten.

 

Aan het einde van de dag werd door middel van een paneldiscussie nog ingegaan op de rol van de wetenschappelijke verenigingen voor de aios en wat aios zelf hiervoor kunnen betekenen. De dag werd afgesloten met de algemene ledenvergadering van het LOSGIO en een gezellige borrel.

 

Al met al is het inspirerende, leerzame maar vooral ook gezellige dag geweest met voor het eerst ook vertegenwoordiging van aios uit de bedrijfsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde!

Deel dit artikel: