Na een aantal jaar uitstel vanwege de coronacrisis ging de landelijke aiosdag, georganiseerd door LOSGIO en de NSPOH dit jaar weer door!

 

Het kon weer…  we pakten de traditie weer op. En wel op 18 maart jongstleden. Een mooie traditie, voor en door aios. Dit keer een oude traditie in een nieuw jasje, namelijk in de vorm van een online symposium. Georganiseerd vanuit LOSGIO en de NSPOH, maar ook toegankelijk voor aios van de SGBO en TNO.

 

We blikten met zijn allen terug in het verleden van de sociale geneeskunde en we keken vooruit. Alles door de sociaal geneeskundige bril, en vanuit verschillende invalshoeken. André Weel (voormalig bedrijfsarts), Sylvia van der Burg (hoogleraar verzekeringsgeneeskunde en verzekeringsarts), en Lode Wigersma (voormalig huisarts en bestuurder) gaven in de ochtenduren elk hun boeiende en sprankelende visie. De rode draad lijkt, zoals wel vaker, te gaan over bruggen slaan naar elkaar. Over communicatie en inspirerende voorbeelden. Over het weghalen van schotten en het tegengaan van verzuiling en denken in hokjes.

 

In de middag konden de deelnemers kiezen tussen verschillende workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarna vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van LOSGIO plaats waarin nieuwe bestuursleden de bestuurszetels mochten betreden. De middag werd afgesloten met een spetterende DiscoBingoBorrel.

We kijken ernaar uit om jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

 

Namens het de congrescommissie en het LOSGIO-bestuur,

 

Meertje Hallie

Deel dit artikel: