Informatie: Locatie: VvAA hoofdkantoor 't Hart, Orteliuslaan 750, 3528 BB Utrecht
Datum: 27-06-2022
Tijd: 19:00-21:30

Zin_in_zorg_filmfestival.png

 

Graag nodigen we je uit voor het Zin in Zorg Filmfestival op maandagavond 27 juni. Zin in Zorg is een beweging van jonge artsen die intussen meer dan 700 supporters telt. Vorig jaar zijn vijf teams met a(n)ios gestart met het aanjagen van een cultuurverandering in de zorg, met als doel meer werkplezier, meer tijd voor de patiënt en mentaal fitte dokters.

 

De teams hebben intussen diverse handreikingen en producten opgeleverd, maar hebben ook achter de schermen niet stilgezeten. Samen met regisseur Jasper Scholten zijn vier korte films gemaakt, waarin we op een confronterende manier, maar ook met een knipoog, zichtbaar maken welke cultuurverandering we met Zin in Zorg beogen. Op maandagavond 27 juni gaan deze Zin in Zorg films in première en willen we aansluitend met jonge én ervaren artsen, zorgbestuurders en andere relevante stakeholders in gesprek over de vraag wat nodig is die cultuurverandering te realiseren.

 

De jonge artsen van Zin in Zorg zijn koplopers. Ze gaan voor meer inspraak bij de organisatie van hun werk, het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling, meer aandacht voor de mens achter de dokter en een werkcultuur waarin overwerken niet langer de norm is. De urgentie is groter dan ooit. Een kwart van de jonge artsen overweegt te stoppen met hun opleiding vanwege de werkdruk en het gevoel ‘gehaast’ te moeten werken. Zij willen dit heel graag zelf veranderen, maar kunnen dat niet alleen. Samen kunnen we het tij keren. Help je mee?

 

  1. Locatie: Gebouw ’t Hart in Utrecht (VvAA)
  2. Inloop vanaf 18.00 uur met een broodje/soep. Het officiële programma van het Filmfestival start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.
  3. Er is plek voor 200 personen, dus meld u snel aan via deze link.

We hopen u op maandag 27 juni ‘live’ te zien!

Deel dit artikel: